Câte €50 supliment la pensie. Un locuitor al municipiului Comrat s-a plâns de coruperea alegătorilor
Full Article 2 minutes read

Câte €50 supliment la pensie. Un locuitor al municipiului Comrat s-a plâns de coruperea alegătorilor

Un locuitor al municipiului Comrat s-a plâns că un tânăr ar fi repartizat câte 50 de euro pentru a corupe alegătorii. Acesta ar fi distribuit banii mai multor persoane, în calitate de supliment la pensie, din partea unei formațiuni politice. Pentru serviciul prestat, tânărului i-ar fi fost promisă o recompensă în valoare de 100 de euro. Precizările au fost făcute pe 6 noiembrie de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). 

Centrul Național Anticorupție a anunțat că documentează un caz de corupere a alegătorilor, constatat de polițiști – pe 3 noiembrie, cu implicarea unui tânăr de 19 ani, surprins în momentul în care împărțea mijloace bănești unor persoane.

Potrivit denunțului depus de un locuitor al mun. Comrat, tânărul ar fi repartizat câte 50 de euro mai multor persoane în calitate de supliment la pensie din partea unei formațiuni politice. La fața locului s-a deplasat grupul operativ al Direcției generale teritoriale Sud, de unde au fost ridicate 17 plicuri a câte 50 de euro fiecare și o listă de persoane care urmau să primească mijloacele financiare menționate”, se arată în declarația Centrului.

S-a constatat că o parte de bani a fost deja distribuită.

Tânărul a declarat ofițerilor CNA că pentru serviciul prestat i-a fost promisă achitarea a 100 de euro”, au menționat reprezentanții Centrului.

Cazul este cercetat de CNA sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

***

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

La Comrat, în cursa electorală pentru funcția de primar, au fost înscriși opt concurenți:

1. Nicolai Dudoglo (candidat independent);

2. Serghei Anastasov (candidat independent);

3. Sergei Chiulaflî (candidat independent);

4. Ivan Dimitroglo (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova);

5. Valeri Cîssa (Partidul „Renaștere”);

6. Vasili Novac (candidat independent);

7. Maria Plucci (candidat independent);

8. Vladimir Iachimov (candidat independent).

Potrivit rezultatelor preliminare, Serghei Anastasov a acumulat 45,43% (4 956), iar Nicolai Dudoglo – 30,03% (3 276).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: