Ce va face Partidul „ȘOR” dacă va fi declarat neconstituțional? Precizările unui deputat al formațiunii
Full Article 2 minutes read

Ce va face Partidul „ȘOR” dacă va fi declarat neconstituțional? Precizările unui deputat al formațiunii

Partidul „ȘOR” va găsi alternative în exprimarea sa pe scena politică a țării, în cazul în care va fi declarat neconstituțional. Declarația a fost făcută de deputatul formațiunii Vadim Fotescu.

Dacă Partidul „ȘOR” va fi declarat neconstituțional cu procedura ulterioară de dizolvare, atunci, așa cum a spus Ilan Șor, vom găsi alte forme pentru a continua lupta în domeniul politic al țării”, a spus Fotescu, la emisiunea „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8.

Cu toate acestea, deputatul nu a precizat nimic despre o posibilă aderare a Partidului „ȘOR” la o altă formațiune și nici nu a confirmat informația despre presupusa lor trecere la Partidul „Renaștere”, la care au aderat foștii deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Nesterovski și Irina Lozovan, menționează sursa.

În timp, veți vedea cum va fi în practică”, a punctat Fotescu.

Totodată, el crede că plecările din Partidul Socialiștilor vor continua: „Cel mai probabil, da. Mulți oameni sunt nemulțumiți de faptul că PSRM nu a susținut protestele organizate împotriva actualei guvernări”.

Amintim că judecătorii Curții Constituționale examinează în continuare sesizarea Guvernului Republicii Moldova privind verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”.

***

În cazul în care Curtea Constituțională va declara neconstituțional Partidul „ȘOR”, una dintre opțiuni este ca deputații acestei formațiuni să activeze în calitate de deputați independenți, a declarat ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru. „Dacă o parte din membrii acestui partid vor dori să facă parte dintr-un alt partid, este un drept al lor. Nimeni nu neagă dreptul de asociere”, a adăugat ministra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: