Ceban acuză autoritățile centrale că ar tergiversa lucrările de pe strada 31 august: „Unde pune mâna Guvernul PAS, se duce totul de râpă”
Full Article 3 minutes read

Ceban acuză autoritățile centrale că ar tergiversa lucrările de pe strada 31 august: „Unde pune mâna Guvernul PAS, se duce totul de râpă”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, acuză Guvernul că ar tergiversa lucrările de pe strada 31 august 1989 din centrul capitalei, pe care, acum trei luni, a fost descoperită o porțiune de caldarâm vechi de peste un secol. Edilul susține că ar fi înaintat autorităților centrale, în această perioadă, mai multe solicitări și propuneri privind valorificarea pavajului, care au rămas, însă, fără nici un răspuns până azi.  

„Unde pune mâna Guvernul PAS, se duce totul de râpă. Până astăzi încă nu am primit niciun răspuns din partea autorităților centrale privind propunerile existente de punere în valoare a porțiunii cu pavaj vechi de pe strada 31 august 1989. (…) Am solicitat de două ori Ministerului Culturii crearea unui grup comun de lucru. Vom face repetat o solicitare, pentru că trei luni nu le-au fost suficient pentru birocrație. (…) Tot de ce se apucă acest guvern, ori rămâne pe loc, ori se distruge. Să punem în zonă un panou unde să indicăm faptul că acest tronson nu este restabilit din cauza Guvernului”, a declarat Ion Ceban.

NM a încercat să obține comentarii pe marginea subiectului de la reprezentanții autorităților centrale. Contactat, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că va reveni cu o reacție ulterior, după ce va verifica subiectul cu reprezentanții Ministerului Culturii. Până în momentul publicării știrii, însă, nu am primit nicio reacție la solicitare. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Culturii, Liuba Lupașco, nu a răspuns apelurilor și mesajelor noastre.

Amintim că muncitorii au descoperit, pe 12 martie, în timpul lucrărilor de reparație a străzii 31 August din Chişinău, fragmente de pavaj istoric. Porțiunea ar avea mai bine de un secol și ar data din perioada în care primarul capitalei era Carol Schmidt. Anterior, edilul de Chișinău a declarat că autoritățile municipale iau în calcul ideea de a transforma strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor Pușkin și Bodoni, într-o stradă pietonală.

Strada 31 august din Chișinău a intrat în reparație în primăvara anului curent. Proiectul de modernizare a arterei din centrul orașului prevede transformarea străzii în „coridor verde”, cu benzi separate pentru automobile, bicicliști şi pietoni. Toate lucrările sunt finanțate de Banca Europeană de Investiții şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: