Două partide vor face echipă la alegerile locale din această toamnă. CEC a înregistrat Blocul „Ruslan Codreanu”
Full Article 2 minutes read

Două partide vor face echipă la alegerile locale din această toamnă. CEC a înregistrat Blocul „Ruslan Codreanu”

Partidul „Puterea Oamenilor” și „Uniunea Creștin-Socială din Moldova” vor merge împreună în alegerile locale generale, care urmează să se desfășoare pe 5 noiembrie. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, pe 16 septembrie, Blocul „Ruslan Codreanu” – format din cele două partide. De menționat că „Ruslan Codreanu” este primul bloc electoral înregistrat de CEC pentru locale din 2023.

„Comisia Electorală Centrală a înregistrat, pe 16 septembrie, Blocul electoral „Ruslan Codreanu” pentru participare la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Acesta este constituit de către Partidul Politic „Uniunea Creștin-Socială din Moldova” și Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, au anunțat reprezentanții CEC.

Totodată, Comisia a înregistrat și simbolul electoral al blocului pentru participarea la acest scrutin, care reprezintă denumirea blocului cu litere majuscule „RUSLAN CODREANU”, inserate într-un cerc.

Menționăm că Blocul „Ruslan Codreanu” a fost denumit după liderul Partidului „Puterea Oamenilor”, Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu este unul dintre candidații la alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului.

În 2015, politicianul a fost consilier municipal al Chișinăului din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), iar în 2017 a fost numit viceprimar pentru afaceri sociale. Codreanu a ocupat funcția de primar interimar al Chișinăului în perioada aprilie 2018 – iulie 2019. În ianuarie 2021, el a anunțat formarea partidului său „Puterea Oamenilor”.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: