Comisia Electorală Centrală are un nou secretar. Cine este Dana Munteanu?
Full Article 1 minutes read

Comisia Electorală Centrală are un nou secretar. Cine este Dana Munteanu?

Dana Munteanu, membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), a fost aleasă în calitate de secretar CEC. Dana Munteanu a fost aleasă în funcție prin votul secret al membrilor CEC, care a avut loc în ședința din 29 aprilie. 

Cine este Dana Munteanu?

Dana Munteanu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova. A făcut studii de master în drept la Academia de Studii Economice din Moldova.

Dana Munteanu și-a început activitatea la Comisia Electorală Centrală în anul 2012. Între anii 2016 – 2022, a deținut funcția de șef adjunct la Direcția Management Alegeri din cadrul instituției. În decembrie 2022, a devenit membru CEC.

***

Precizăm că funcția de secretar CEC a devenit vacantă la sfârșitul lunii martie, după ce Alexandr Berlinschii a demisionat. Într-un mesaj pe rețelele de socializare, acesta a declarat că motivele care au stat la baza deciziei „sunt personale” și „legate de viața privată”.

Pe 12 aprilie, Parlamentul a luat act de cererea de demisie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: