Centrul de triaj: Personalul medical va realiza o simulare a fluxului de pacienți
Full Article 1 minutes read

Centrul de triaj: Personalul medical va realiza o simulare a fluxului de pacienți

Centrul de triaj din cadrul complexului „Moldexpo” este gata în proproție de 90%. Datele au fost prezentate de către directorul Instituţiei Medico-Sanitare Publice (IMSP) Centrul COVID-19 Chișinău, Ion Crudu. Într-un briefing de presă din 2 aprilie, acesta a oferit mai multe detalii despre cum va funcționa acesta.

„Centrul este pregătit în proporție de 90%, poate mai mult. Sunt deschise trei zone: de triaj primar, zona de triaj de etapă, zona galbenă pentru pacienții în stare gravă – 80 de paturi, zona roșie cu o capacitate de 40 de paturi și zona verde sunt 100 de paturi (laborator și imagistică)”, a explicat acesta.

Autoritățile nu au anunțat data exactă când centrul va începe să primească pacienți suspecți de COVID-19.

„Astăzi se va realiza trainingul epidemiologic a lucrătorilor medicali și tot astăzi și poate mâine, în prima jumătate a zilei, se va face o simulare a fluxului de pacienți”, a precizat Ion Crudu.

Amintim că, anterior, ministrul Sănătății a spus că, în total, în cadrul centrului de triaj vor putea fi amenajate până la 3 mii de paturi pentru pacienții suspecți de infectare cu coronavirus.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: