Chirtoacă îl dă în judecată pe Rizea. Bunurile din despăgubiri promite să le doneze victimelor din Ucraina
Full Article 3 minutes read

Chirtoacă îl dă în judecată pe Rizea. Bunurile din despăgubiri promite să le doneze victimelor din Ucraina

Ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă a anunțat că îl va acționa în judecată pe Cristian Rizea, ex-deputatul român stabilit în Republica Moldova, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv în România la închisoare, pentru corupție. Motivul nemulțumirii lui Chirtoacă este un material video publicat de către acesta pe 1 aprilie, în care este vizat. Politicianul susține că informațiile sunt false.

Chirtoacă a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook că îl va acționa în judecată pe Rizea pentru „răspândirea de falsuri, imagini trucate și calomnii în emisiuni, precum și pe portaluri de internet”, în care este vizat el și colegi de-ai săi.

Anterior, tot el a tirajat alte minciuni, precum că aș fi vizitat și jucat în cazinouri, că aș fi oferit drept cadou automobile scumpe etc. Și pentru aceste minciuni, Rizea va fi acționat în judecată. Drept despăgubiri, voi cere să raspundă cu tot ceea ce are, pentru a fi donat celor care suferă în Ucraina”, a scris fostul președinte al Partidului Liberal.

Fostul primar de Chișinău mai susține că nu ar fi întâmplător faptul că materialul lui Rizea a fost publicat pe 1 aprilie: „Este ziua de naștere a tatălui meu. Acest lucru poartă semnătura mafiotă a lui Plahotniuc și Dodon, care au procedat la fel cu aceleași falsuri, în anul 2017, pe 8 noiembrie, de ziua mamei mele, precum și cu ocazia zilelor de naștere ale altor rude”.

Rizea răspunde

Reacția lui Rizea nu a întîrziat. Tot pe Facebook, acesta i-a sugerat lui Chirtoacă „să spună adevărul”.

Tu singur te-ai filmat în ipostaze XXX și acum ne spui că sunt ,,falsuri trucate“? Observ că nici gramatica limbii române nu o stăpânești și te exprimi folosind pleonasme ! Apropo, de ce ți-e frică de popor și ai închis accesul la comentarii doar la această postare?”, a răspuns fostul politician român, condamnat la închisoare pentru corupție.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019.

Acesta a devenit cunoscut publicului larg datorită informațiilor compromițătoare pe care le publică pe canalul său de YouTube și pe rețelele de socializare, despre politicieni și oameni de afaceri din R. Moldova și România.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: