Chișinăul a emis alertă de călătorie în Austria: „Sunt așteptate precipitații abundente”
Full Article 3 minutes read

Chișinăul a emis alertă de călătorie în Austria: „Sunt așteptate precipitații abundente”

Chișinăul a emis alertă de călătorie în Austria pentru moldovenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară. Potrivit Ministerului de Externe, autoritățile austriece au emis cod portocaliu de ploi abundente, valabil în mai multe zone din Austria. Precipitațiile semnificative, a menționat Chișinăul, ar putea duce la inundații și alunecări de teren. În cazul unei situații de criză, cetățenilor li s-a recomandat să contacteze Ambasada Republicii Moldova în Austria sau serviciile de urgență din această țară. 

În seara zilei de 15 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a emis o alertă de călătorie în Austria.

„Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Austria despre condițiile meteorologice severe prognozate în perioada următoare”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Chișinăul a adăugat că în Austria „sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, cu cantități de apă între 200 și 300 l/mp, însoțite de vânt puternic”.

„Autoritățile austriece au emis avertizări meteorologice cod portocaliu pentru ploi abundente, valabile în următoarele zone: Austria Inferioară, Austria Superioară, Viena, Salzburg, nordul landului Burgenland, nordul landului Styria și nord-estul landului Tirol, până la data de 17 septembrie. Precipitațiile semnificative ar putea cauza inundații și alunecări de teren, care la rândul lor ar putea duce la: întârzieri sau anulări ale zborurilor pe aeroporturile afectate; blocarea liniilor de cale ferată; afectarea rețelelor de utilități publice”, au menționat reprezentanții Ministerului.

În context, cetățenilor Republicii Moldova li s-a recomandat:

– să urmărească în mod constant sursele de informare locale pentru actualizări meteorologice și avertizări;

– să ia în considerare posibilele întârzieri și perturbări în transportul rutier, feroviar și aerian;

– să fie pregătiți pentru eventualele întreruperi ale lanțului de aprovizionare;

– să se asigure că dispozitivele alimentate cu baterii sunt încărcate în eventualitatea unor întreruperi prelungite de energie electrică.

În cazul unei situații de criză, cetățenilor li s-a recomandat să contacteze: Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria:

Telefon: +43 196 110 30

Telefon de urgență: +43 660 961 91 82

Serviciile de urgență din Republica Austria:

Pompieri: 122

Poliție: 133

Servicii gaz: 128

Salvare montană: 140

Medic de urgență: 141

Ambulanță: 144

***

Ploile abundente, cauzate de ciclonul „Boris”, au provocat decese în Europa Centrală și de Est. În Austria a murit un pompier. A murit o persoană și în Polonia. În România, cinci persoane au decedat. Cele mai multe precipitații au căzut în Cehia. Aici, în unele zone s-a anunțat evacuarea locuitorilor. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: