Cinci partide vor candida la alegeri pe o listă comună. Ce formațiuni fac parte din Mișcarea Politică „UNIREA”
Full Article 2 minutes read

Cinci partide vor candida la alegeri pe o listă comună. Ce formațiuni fac parte din Mișcarea Politică „UNIREA”

Cinci partide extraparlamentare unioniste au semnat astăzi, 15 ianuarie, documentul de constituire a Mișcării Politice „UNIREA”, care va pleda pentru unirea Republicii Moldova cu România. Din aceasta fac parte Partidul Liberal, Partidul Național Liberal, Partidul Democrația Acasă, Partidul Popular Românesc și Uniunea Salvați Basarabia. Actul a fost semnat în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața bustului poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, în ziua în care se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului. 

Președinta interimară a Partidului Popular Românesc, Tatiana Potâng, a menționat că decizia de a crea Mișcarea Politică „UNIREA” este un răspuns la multiplele solicitări ale membrilor și susținătorilor partidelor unioniste.

Iar președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a precizat că în cadrul alegerilor parlamentare, membrii partidelor din Mișcarea „UNIREA” vor candida pe o singură listă. Liderul PL a evitat să spună dacă va candida la prezidențiale, menționând că va fi ales candidatul cu cele mai multe șanse, conform măsurătorilor independente.

Unirea cu România este singura soluție pentru dezvoltarea Republicii Moldova și aderarea la Uniunea Europeană, potrivit președintelui Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu.

„Avem o puternică criză identitară, nu știm de unde venim și încotro mergem. Republica Moldova nu are nicio perspectivă de integrare în UE pentru următorii 20-30 de ani. Soluția este reunirea Basarabiei cu România”, a declarat Munteanu.

Liderii Mișcării au îndemnat și alte partide și organizații civile unioniste, dar și formațiuni pro-europene să adere la noua structură.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: