PL s-a lansat în campanie electorală. Ghimpu: „Misiunea noastră este să le amintim celor care ne-au dorit moartea politică că suntem vii”
Full Article 3 minutes read

PL s-a lansat în campanie electorală. Ghimpu: „Misiunea noastră este să le amintim celor care ne-au dorit moartea politică că suntem vii”

Partidul Liberal (PL) s-a lansat în campanie electorală pentru alegerile generale locale, în seara zilei de 13 octombrie. Lansarea a avut loc la Crucea Libertății și Unității Neamului Românesc, ridicată pe dealul satului Colonița, la intersecție cu satul Tohatin. „Uniți pentru neam și Chișinău” – este sloganul cu care candidatul PL la șefia Primăriei Chișinău, Ion Purice, și pretendenții formațiunii politice la funcțiile de primar în suburbiile capitalei merg în campania electorală.

„Nu întâmplător am ales acest loc pentru a da start campaniei electorale. Pentru că, la rând cu alte lucruri făcute, și această cruce le stă unora ca un os în gât. (…) Misiunea noastră în aceste alegeri este să le amintim celor care ne-au dorit moartea politică că suntem vii și lupta noastră pentru om, neam și patrie continuă și este de neoprit. (…) Oamenii buni s-au dat deoparte. Noi, liberalii, nu avem dreptul să facem acest lucru. Am luptat și vom lupta așa încât să ajungem să avem o clasă politică care să își asume viitorul copiilor neamului nostru. Este obligația membrilor PL. De aceea vă chem la luptă”, a declarat președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu

Candidatul PL la funcția de edil al capitalei, Ion Purice, susține că programul electoral cu care echipa sa merge în alegeri include o serie de priorități, care vor putea fi rezolvate împreună cu echipa de consilieri și colegi ai PL, între ele:  derularea programului „Curtea noastră”, precum și a proiectului inițiat de fostul edil PL Dorin Chirtoacă privind termoizolarea clădirilor din Chișinău, dezvoltarea infrastructurii în suburbii și amenajarea locurilor de parcare. Mai mult, Purice susține că dacă va ajunge primar de Chișinău, va dispune angajarea în câmpul muncii în cadrul Primăriei Chisinau și a subdiviziunilor sale doar în condițiile cunoașterii și vorbirii obligatorii a limbii române, indiferent de etnie.

„Sunt unicul candidat medic de profesie care aude și cunoaște cel mai bine durerea oamenilor. Voi munci pentru un municipiu sănătos, oameni sănătoși, un sistem de deservire sănătos din partea funcționarilor publici. Municipiul Chișinău trebuie să devină un oraș verde, curat și iluminat, în care toți copiii să trăiască sănătoși și în siguranță. Municipiul Chișinău trebuie să devină un oraș atractiv pentru investitori și pentru turiști”, a declarat Ion Purice.

De menționat că Comisia Electorală Centrală a dat start campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 pe 6 octombrie.

La alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023 curent vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: