Cine va fi următorul premier al Marii Britanii? În lupta pentru șefia Guvernului au rămas doi candidați
Full Article 2 minutes read

Cine va fi următorul premier al Marii Britanii? În lupta pentru șefia Guvernului au rămas doi candidați

Rishi Sunak și Liz Truss sunt finaliștii care se luptă pentru șefia Partidului Conservator și a guvernului Marii Britanii. În cea de a cincea rundă de scrutin intern, Penny Mordaunt, secretar de stat pentru comerţ exterior, a fost eliminată din competiție, potrivit digi24. 

Partidul urmează să aleagă viitorul președinte și premier într-un scrutin final al cărui rezultat va fi anunțat în septembrie. Aproximativ 200.000 de membri ai partidului vor alege câştigătorul dintre Sunak și Truss printr-un vot prin corespondenţă. Rezultatul urmează a fi anunţat pe 5 septembrie.

În scrutinul de miercuri, ultima rundă de vot a deputaţilor conservatori, Sunak a obținut 137 de voturi, iar Truss a obținut 113 de voturi, în timp ce Penny Mordaunt a primit doar 105 de voturi.

Rishi Sunak, care a ocupat funcția de ministru de finanțe în cabinetul lui Boris Johnson, sau Liz Truss, actualul ministru de externe al Marii Britanii, au rămas acum în competiția finală pentru șefia partidului și a guvernului. Boris Johnson și-a dat demisia pe 7 iulie, constrâns să renunţe la post după un val de plecări din guvern provocat de o succesiune de scandaluri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: