Compania de bere Heineken și-a vândut activele din Rusia pentru un euro unui producător de odorizante
Full Article 2 minutes read

Compania de bere Heineken și-a vândut activele din Rusia pentru un euro unui producător de odorizante

Compania olandeză de bere Heineken și-a vândut toate activele din Rusia către întreprinderea rusească Arnest Group pentru un euro. Informația a fost raportată, pe 25 august, de publicația Forbes cu referire la serviciul de presă al companiei.

Heineken și-a vândut toate activele rămase în Rusia, inclusiv șapte fabrici de bere. În termen de șase luni, fabricile vor înceta să mai producă bere sub marca Amstel. Cumpărătorul va păstra licențele de producție pentru o serie de mărci regionale pentru încă trei ani „pentru a asigura continuitatea afacerii și aprobarea tranzacției”.

Acordul obligă Arnest să ramburseze datoria intragrup a întreprinderii rusești față de Heineken, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Heineken a precizat că „tranzacția va avea ca rezultat o pierdere totală globală preconizată de 300 de milioane de euro”. Acesta nu prevede dreptul de răscumpărare.

„Nu va exista niciun logo sau denumirea Heineken în viitor. Procesul legal de schimbare a denumirii poate dura câteva luni”, a menționat Forbes.

Heineken a subliniat că societatea nu va susține aceste mărci și nu va primi niciun fel de venituri, redevențe sau dividende din Rusia.

Totodată, angajații fostelor fabrici Heineken din Rusia își vor păstra locurile de muncă. „Arnest” a prezentat garanții că cei 1 800 de angajați își vor păstra job-urile pentru următorii 3 ani și a promis că va crește acest număr. Aceasta a fost una dintre condițiile pentru aprobarea acordului de către comisia guvernamentală.

Arnest Group este cel mai mare producător de parfumuri, cosmetice și produse de uz casnic în ambalaje de aerosoli. Mai exact, produce dezinfectanți, antiperspirante, odorizante de aer și diclorvos.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: