Comrat: deșeuri medicale distruse ecologic datorită Japoniei. Echipamentul valorează circa $90 000
Full Article 2 minutes read

Comrat: deșeuri medicale distruse ecologic datorită Japoniei. Echipamentul valorează circa $90 000

Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” a fost dotat cu un aparat pentru distrugerea deșeurilor medicale, care a fost achiziționat dintr-un grant de $89 392. Grantul a fost oferit de Guvernul Japoniei prin programul „Kusanone”.

Inaugurarea echipamentului pentru distrugerea deșeurilor medicale a avut loc pe 27 februarie. La eveniment au participat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Yamada Yoichiro și lucrătorii medicali din cadrul spitalului „Isaac Gurfinkel”.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a precizat că „noul sistem de tratare a deșeurilor medicale contribuie la sporirea siguranței, reducerea costurilor și protejarea mediului înconjurător”.

În contextul în care pe 24 februarie a avut loc cea de-a doua aniversări a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, diplomatul nipon a menționat: „Observând căldura și generozitatea oferită refugiaților a fost unul dintre puținele lucruri îmbucurătoare de când a început acest război neprovocat, ilegal și inuman”.

În ceea ce privește parcursul țării noastre pentru integrarea în Uniunea Europeană, ambasadorul Yamada a specificat: „Am vizitat mai multe țări din Europa în ultimii 40 de ani a vieții mele de diplomat și am văzut ce schimbări pozitive se produc de-a lungul anilor după ce o țară devine membră a Uniunii Europene. Obținerea calității de membru este un obiectiv care merită timpul și efortul dumneavoastră”.

Precizăm că Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane de dolari pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: