Confirmat: Bărbatul împușcat la vânătoarea din Hâncești este un angajat al Inspectoratului de Mediu
Full Article 2 minutes read

Confirmat: Bărbatul împușcat la vânătoarea din Hâncești este un angajat al Inspectoratului de Mediu

Bărbatul care a fost rănit în timpul partidei de vânătoare din satul Caracui, raionul Hâncești, este șeful Inspectoratului de Ecologie Hâncești Vasile Moraru. Informația a fost confirmată pe 15 ianurie de șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) Ion Bulmaga. IPM a demarat o anchetă internă pe caz.

Cazul a avut loc pe 14 ianuarie. Potrivit IPM, partida de vânătoare, la care au luat parte 17 vânători, s-a desfășurat în extravilanul localității Caracui, în cadrul Ocolului Silvic Bozieni, cantonul silvic nr. 8. Trupul de pădure a fost arendat în scopuri de gestionare cinegetică către S.R.L. „Vila Vânătorului”.

În timpul desfășurării vânătorii au fost respectate normele legale, conform caietelor de vânătoare specifice”, se arată în comunicatul emis de IMP.

În timpul vânătorii, unul dintre participanți s-a ales cu o plagă prin împușcătură, iar ulterior a fost transportat la Spitalul Raional Hîncești. Șeful IPM Ion Bulmaga a confirmat pentru TVR Moldova că persoana rănită este conducătorul Inspectoratului de Ecologie Hâncești Vasile Moraru.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că victima a declarat că s-ar fi împușcat din greșeală, însă oamenii legii investighează și alte versiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: