Copilă de 13 ani, violată repetat de un pensionar, inclusiv în prezența surorii sale mai mici. Ce pedeapsă a primit bărbatul
Full Article 2 minutes read

Copilă de 13 ani, violată repetat de un pensionar, inclusiv în prezența surorii sale mai mici. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Un bărbat din raionul Cahul a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, după ce a violat repetat o minoră în vârstă de 13 ani. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Cahul, sediul Central, pe 19 aprilie, anunță Procuratura Generală (PG).

Potrivit PG, bărbatul, în vârstă  de 66 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de viol, acțiuni violente cu caracter sexual, acțiuni perverse, încălcarea inviolabilității vieții personale și denunțarea falsă.

Mai exact, acesta este acuzat că ar fi întreținut un raport sexual forțat, prin constrângere psihică, cu o minoră care nu a atins vârsta de 14 ani. Cazul a avut loc în octombrie 2021, în sudul țării, în casa inculpatului. Peste câteva luni, a mai violat o dată copila în prezența surorii sale mai mici, satisfăcându-și pofta sexuală în formă perversă cu prima.

Tot inculpatul, urmărind intenția colectării ilegale de informații despre viața personală a minorelor fără a avea consimțământul acestora, a găurit peretele odăii unde locuiau fetele, situat în domiciliul lui, și a efectuat patru înregistrări audio.

Potrivit PG, inculpatul a pledat nevinovat. În cadrul audierilor sale în calitate de învinuit pentru comiterea infracțiunilor de viol, în scopul de a se eschiva de la răspunderea penală pentru fapta săvârșită și de a învinui o altă persoană, a făcut un denunț fals procurorului că nu el ar fi violat minora, ci tatăl ei vitreg. Denunțul, însă, nu şi-a găsit confirmare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: