A scăpat din închisoare și chiar în prima zi a abuzat sexual o minoră. Ce pedeapsă a primit un bărbat de 42 de ani din capitală
Full Article 2 minutes read

A scăpat din închisoare și chiar în prima zi a abuzat sexual o minoră. Ce pedeapsă a primit un bărbat de 42 de ani din capitală

Un bărbat a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de săvârșire a acțiunilor cu caracter sexual neconsimțite față de o minoră de 11 ani. Sentința a fost pronunațată pe 7 iulie de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. .

Potrivit Procuraturii Generale (PG), infracțiunea a avut loc pe 21 decembrie 2022, pe timp de seară, într-un oraș din centrul țării.

Inculpatul, care fusese eliberat din penitenciar în aceeși zi, urmare a executării pedepsei, a consumat alcool și a urcat într-un autobuz.

„În timp ce mergea a adormit, iar când s-a trezit, a coborât din mijlocul de transport și a mers în curtea unui bloc din apropiere. Acolo a observat o copilă minoră și dându-și seama de caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, acționând în scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra și de a-și exprima voința, i-a aplicat mâna la gură și a condus-o pe lângă o fântână situată în ograda blocului locativ menționat, unde prin constrângere psihică și fizică a săvârșit față de ultima acțiuni cu caracter sexual neconsimțite”, a comunicat PG.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat, prin urmare cauza în privința acestuia a fost examinată în procedură simplificată.

Bărbatul, care are vârsta de 42 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, săvârșite în privința unei persoane, care nu a împlinit vârsta de 14 ani. Astfel, instanța de judecată l-a condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

 Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: