Criză acută de cadre medicale în spitalul din raionul Slobozia
Full Article 1 minutes read

Criză acută de cadre medicale în spitalul din raionul Slobozia

Spitalul de boli infecțioase din raionul Slobozia duce o lipsă acută de personal medical. Acum trei săptămâni, conducerea instituției a lansat chiar și o campanie pentru a atrage medici voluntari. În tot acest timp au parvenit câteva zeci de apeluri, însă s-au dovedit gata să se implice în lupta cu coronavirusul de tip nou numai 8 persoane, scrie Novosti PMR.

Numărul este însă insuficient. Odată cu creșterea numărului celor infectați crește și necesitatea majorării numărului de lucrători medicali calificați.

În prezent, instituția medicală are nevoie acerbă de medici-pulmonologi, anesteziști, infecționiști, terapeuți și pediatri.

Amintim că, din 17 martie, în Transnistria a fost decretată stare de urgență. Au fost impuse restricții în ceea ce ține de circulația persoanelor și a activităților comerciale. Până în prezent, 164 de locuitori din stânga Nistrului au fost testați pozitiv cu COVID-19, dintre ei 29 în Slobozia.

Din totalul celor infectați, 153 sunt internați în spitalele din stânga Nistrului, o femeie a fost transportată într-un spital din Chișinău, o pacientă s-a însănătoșit, iar 9 oameni au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: