Cum sunt verificate persoanele suspecte de coronavirus în punctele rutiere de trecere a frontierei
Full Article 2 minutes read

Cum sunt verificate persoanele suspecte de coronavirus în punctele rutiere de trecere a frontierei

În punctele rutiere de trecere a frontierei, polițiștii vor verifica persoanele suspecte de coronavirus cu ajutorul termometrelor digitale. Informația a fost confirmată pentru NM de către serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

De asemenea, pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini, se anunță într-un comunicat al instituție. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control. În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată) inclusiv după efectuarea termometriei se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Persoanele care revin în țară și care prezintă simptome ale bolii sunt îndemnate să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică la numărul de telefon: 080012300.

Menționăm că astăzi, 24 februarie, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că la Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner. De asemenea, încă unul va mai fi instalat pe parcursul zile curente. Aceste măsuri au fost întreprinse pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Amintim că a patra persoana a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, în Italia. Este vorba despre un italian în vârstă de 84 de ani. De asemenea, coronavirusul s-a extins în 5 regiuni din nordul țării. În total numărul celor infectați în Italia s-a extins la peste 200. În acest sens, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autoritățile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: