Cum vor părăsi moldovenii Federația Rusă, dacă Letonia închide granița cu Rusia? Maia Sandu și Egils Levits au răspuns 
Full Article 2 minutes read

Cum vor părăsi moldovenii Federația Rusă, dacă Letonia închide granița cu Rusia? Maia Sandu și Egils Levits au răspuns 

Letonia ar putea închide granița cu Rusia, dacă și alți membri ai UE vor lua o asemenea decizie. În următoarea perioadă va fi luată o hotărâre în acest sens, a anunțat președintele Republicii Letonia, Egils Levits, care efectuează o vizită în Republica Moldova. La rândul ei, Maia Sandu a spus că dacă Letonia va închide granița, moldovenii vor trebui să se adreseze la Ambasada Republicii Moldova pentru a le fi asigurat accesul acasă. 

La întrebarea NM, cum cetățenii moldoveni vor ajunge în Moldova, în caz că vor fi închise granițele baltice cu Federația Rusă, Maia Sandu a declarat:

„Cetățenii noștri din Federația Rusă pot comunica la Ambasadă problemele pe care le au și, înțeleg, că unii din ei au mers deja la Ambasadă. Atunci, noi vom căuta soluție pentru fiecare problemă în parte. Înțelegem că s-au pomenit într-o situație dificilă acolo și facem tot încât să le putem asigura acces acasă pentru cei care vor să revină”, a declarat Sandu.

Președintele Republicii Letonia, Egils Levits, a precizat că la moment nu există o asemenea decizie de a închide frontiera.

„Dar noi cooperăm cu alte state membre ale Uniunii Europene astfel încât să venim cu o decizie comună. Rămâne să vedem în următoarele zile, săptămâni, care va fi decizia. Actualmente, frontiera nu este închisă”, a conchis el.

Amintim că recent, Letonia a anunțat că va reduce din relațiile diplomatice cu Rusia. Acțiuni în acest sens vor fi anunțate după finalizarea tuturor procedurilor. Anunțul a fost făcut pe fondul evenimentelor din orașul ucrainean Bucea.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: