„Dacă OMS și-ar fi făcut treaba, focarul putea fi evitat”. SUA suspendă finanțarea pentru OMS
Full Article 2 minutes read

„Dacă OMS și-ar fi făcut treaba, focarul putea fi evitat”. SUA suspendă finanțarea pentru OMS

SUA suspendă finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Anunțul a fost făcut de către președintele Donald Trump, pe 14 aprilie. Liderul de la Casa Albă a acuzat OMS că nu a reușit să oprească la timp răspândirea coronavirusului de tip nou, scrie CNN.

„Astăzi ordon suspendarea finanţării OMS pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului”, a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul conferinţei de presă.

Liderul de la Casa Albă a remarcat că SUA alocă, anual, 400-500 mln de dolari pentru finanțarea organizației, în timp de China contribuie cu circa 40 mln de dolari.

„Dacă OMS și-ar fi făcut treaba și ar fi trimis experți în medicină în China, care ar fi făcut o analiză obiectivă a situației din teren și ar fi scos la iveală lipsa de transparență din China, focarul ar fi putut fi evitat, iar numărul de decese ar fi putut fi redus la minimum”, și-a exprimat opinia Trump.

Anterior, Donald Trump a acuzat OMS că a acordat prea multă atenției Chinei.

Amintim că în SUA au fost confirmate peste 614 mii de infectări cu coronavirus. Peste 26 de mii de americani au murit după infectarea cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: