Vize Schengen din partea României, pentru turiștii ruși. Ambasada de la Moscova a anunțat condițiile
Full Article 2 minutes read

Vize Schengen din partea României, pentru turiștii ruși. Ambasada de la Moscova a anunțat condițiile

România va începe să elibereze vize Schengen turiștilor ruși începând cu data de 31 martie. Cererea poate fi depusă la toate consulatele țării din Federația Rusă, scrie RBK cu referire la agenția TASS, care citează ambasada română de la Moscova.

Misiunea diplomatică a României a explicat că vizele eliberate de țară după 31 martie vor permite intrarea în spațiul Schengen până la 90 de zile, în orice perioadă de 180 de zile. Toate oficiile consulare din Rusia vor accepta cereri, a adăugat misiunea diplomatică. România are o ambasadă la Moscova, precum și două consulate la Sankt Petersburg și Rostov-pe-Don.

Potrivit sursei citate, vizele naționale primite de ruși înainte de data de 31 martie 2024 le vor permite acestora să viziteze România pe întreaga durată de valabilitate. Deținătorii de vize care permit două sau mai multe intrări vor fi, de asemenea, permise în Bulgaria și Cipru, în conformitate cu Decizia UE nr. 565/2014, a precizat Ambasada, conform sursei citate.

La sfârșitul anului 2023, Consiliul UE a aprobat aderarea parțială la Schengen a României și Bulgariei, însă doar maritim și aerian. Vor rămâne doar controale la frontierele terestre. Cele două țări se vor alătura parțial spațiului Schengen din 31 martie 2024.

După aderare, Bulgaria și România vor începe să elibereze vize Schengen unificate de tip C în loc de vize naționale. Zilele de ședere în aceste țări vor fi considerate ca petrecute în spațiul Schengen.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: