De data asta, nu vor fi luați prin surprindere? Primăria Chișinău se declară 100% pregătită de iarnă
Full Article 2 minutes read

De data asta, nu vor fi luați prin surprindere? Primăria Chișinău se declară 100% pregătită de iarnă

Autoritățile municipiului Chișinău sunt pregătite să intervină cu tehnică și material antiderapant pe străzile din Chișinău. Declarații în acest sens au fost făcute pe 21 noiembrie, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei capitalei.  

Șeful Direcției Generale Transport Public şi Căi de Comunicație Vitalie Mihalache a spus că săptămâna trecută a avut loc o vizită în teren pentru a evalua pregătirea pentru sezonul de iarnă, în special pregătirea „Exdrupo”.

„La moment dispunem de material antiderapant suficient pentru a interveni. Totodată sunt active contractele de furnizare a materialului antiderapant, mă refer la sare și nisip. Pentru anul curent au fost contractate 5 mii de tone de sare și 6 mii de tone de nisip. În stocurile „Exdrupo” se regăsesc la moment 3500 de tone de material antiderapant”, a spus Mihalache.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare Ion Burdiumov a menționat că în ceea ce ține de tehnica de intervenție în caz de ghețuș și ninsori „suntem pregătiți 100%”.

„Săptămâna precedentă, colegii mei au verificat fiecare întreprindere, ni s-a raportat că toată tehnica este pregătită. Putem spune că suntem pregătiți în caz de necesitate pe trotuarele și străzile pe care le avem în gestiune pe teritoriul municipiului”, a conchis Burdiumov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: