De la Ministerul Economiei, la primărie. Cine este noul arhitect-șef al capitalei
Full Article 2 minutes read

De la Ministerul Economiei, la primărie. Cine este noul arhitect-șef al capitalei

Svetlana Dogotaru este noua arhitectă-șefă al municipiului Chișinău și șefă a Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 decembrie, de viceprimarul capitalei, Victor Chironda, pe pagina sa de facebook

„Doamna Svetlana Dogotaru a învins în concursul de suplinire a funcției vacante organizat astăzi. Împreună cu noul arhitect-șef, vom elabora și prezenta în curând planul și prioritățile de activitate a Direcției și vom începe implementarea unei dezvoltari urbane sănătoase și sustenabile”, a scris Chironda.

Precizăm că, potrivit CV-ului său, Svetlana Dogotaru are 57 de ani și a absolvit mai multe instituții de învățâmânt superior: Universitatea Tehnică, Facultatea Arhitectură şi Urbanism (1980 – 1985), Academia de Administrare Publică, masterat în administraţia publică ((2000 – 2003), Institutul Nistrean de Economie și Drept, licențiată în drept (1999 – 2003), Academia Ştefan cel Mare, masterat în drept administrativ (2004 – 2005).

În luna iunie, Svetlana Dogotaru a fost numită în funcția de secretat de stat al Ministerul Economiei și Infrastructurii, de către ministrul de atunci, Vadim Brînzan. În noiembrie, aceasta a demisionat, după căderea guvernului condus de Maia Sandu.

Totodată, între anii 2001-2004, aceasta a deținut funcția de prim – viceministru al Ecologiei, Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului.

Amintim că la funcția de șef al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, arhitect-șef al municipiului Chișinău, au candidat patru persoane. Doi dintre aceștia au fost admiși la etapa finală a concursului public: Svetlana Dogotaru și Ivan Carpov.

Anterior, funcția de arhitect-șef interimar al capitalei a fost deținută de Alexei Țurcan, șef al Secției construcții în zone protejate din cadrul Direcției generale arhitectură. Acesta a fost numit în funcție de către primarul interimar de atunci, Ruslan Codreanu, în pofida faptului că Țurcan a fost reținut, în luna octombrie 2018, într-un dosar de corupție. Alexei Țurcan era bănuit că, împreună cu alți colegi, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: