Decis: 29 de artiști vor lupta pentru a reprezenta Moldova la Eurovision în 2024. Lista completă
Full Article 3 minutes read

Decis: 29 de artiști vor lupta pentru a reprezenta Moldova la Eurovision în 2024. Lista completă

Membrii comitetului de organizare a selecției naționale a concursului Eurovision au admis, pe 26 decembrie, în etapa audițiilor live, 32 de piese şi 29 de participanți care vor concursa în etapa națională a concursului, pentru dreptul de a reprezenta Moldova la Eurovision 2024. Din listă fac parte artiști deja cunoscuți în țară, dar și interpreți care nu sunt la prima încercare, cum ar fi: Aliona Moon, Maria Ciolac sau excentricul Sasha Bognibov, care deține recordul pentru cele mai multe piese înscrise la selecțiile naționale pentru concursul Eurovision.

Potrivit unui comunicat emis de Compania „Teleradio-Moldova”, în etapa audițiilor live, care va avea loc pe data de 13 ianuarie 2024, vor concura 29 de interpreți. Trei dintre concurenți s-au înscris în concurs cu câte două piese. Este vorba despre:

  1. Maria Ciolac – „Break free”
  2. . DPSTP – „RISE UP”
  3. Oliv sky – „Another Universe”
  4. Victor Gulick – „Fever”
  5. Formaţia „Vele” – „Carnaval”
  6. Sasha Bognibov – „Married To Twins”
  7. Denis Midone – „Back to Me”
  8. Y-Limit – „REVOLUTION”
  9. Oliv sky – „Loud and clear”
  10. Victor Lozinsky – „Dirty Wind/Joker and Harley move”
  11. Bumbac Tudor – „Tudorel”
  12. LAURA – „Spune-mi”
  13. POLI – „Lui”
  14. Iulia Teleucă – „Runaway”
  15. Julea Viola – „Light up!”
  16. Sasha Letty – „DNA”
  17. Max Cara – „Broke the chain”
  18. Reghina Alexandrina – „Contrasens”
  19. Valleria – „Run”
  20. Valleria – „RULE (Rai di ri di)”
  21. Natalia Barbu – „In the middle”
  22. Anna Gulko – „Perfect Place”
  23. OL – „No Time No Space”
  24. Cătălina Solomac – „Fever”
  25. Anna G – „Ay ay ay”
  26. Trupa VOVI ROBIAN – „Robotul Vovi”
  27. Valeria Pasha – „Anti-Princess”
  28. Spînu Oleg – „Jungle”
  29. Y-Limit – „What’s the Fun”
  30. Nicoleta Sava – „Bravo”
  31. Nino – „Up again”
  32. Aliona Moon feat. Milla – „Obosit”

TRM anunță că audițiile live din 13 ianuarie vor fi transmise în direct de postul de televiziune Moldova 2 și pe site-ul acestuia, precum și pe www.eurovision.md.

Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică doar în ziua etapei respective. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5) și va fi diferit de cel din Finala Națională. Conform Regulamentului, criteriile de apreciere ale pieselor sunt: linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa „Hey mamma”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: