Deputați ai partidului lui Zelenski „Sluga Naroda”, invitați speciali la Chișinău. Acord de colaborare cu politicieni moldoveni
Full Article 2 minutes read

Deputați ai partidului lui Zelenski „Sluga Naroda”, invitați speciali la Chișinău. Acord de colaborare cu politicieni moldoveni

Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) a anunțat că va semna un Protocol de cooperare și parteneriat cu Partidul „Sluga Naroda”, din partea căruia Vladimir Zelenski a candidat în 2019 și a câștigat alegerile prezidențiale în Ucraina. 

Reprezentanții CUB au anunțat că pe 5 iunie vor organiza o conferință de presă pe subiectul parteneriatelor sale regionale.

Invitații speciali ai Partidului CUB sunt deputați din Rada Supremă a Ucrainei, reprezentanți ai Partidului „Sluga Naroda” cu care CUB va semna un Protocol de cooperare și parteneriat. Invitații noștri vor informa despre situația la zi a războiului de apărare al Ucrainei contra agresiunii rusești, procesul politic din Ucraina în condițiile actuale de război, precum și relațiile prietenești cu Republica Moldova, sprijinul reciproc în vederea procesului de aderare la Uniunea Europeană și creșterea nivelului de securitate în regiune”, se arată într-un anunțat al partidului.

Se menționează că invitații speciali al partidului sunt: deputatul și secretarul general al partidului „Sluga Naroda”  Vadim Halaiciuk, șeful Subcomitetului pentru Apărare și Securitatea de Stat Fedir Venislavski, șeful Subcomitetului pentru Industria de Apărare și Modernizarea Tehnică Igor Kopytin și Igor Gherasimenko, deputat în Rada Supremă.

***

De menționat că lider al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare este fostul membru al Platformei Demnitate și Adevăr Igor Munteanu.

Despre lansarea partidului pro-european, Igor Munteanu a anunțat pe 1 noiembrie 2022. CUB a anunțat că își propune să pună capăt risipei banilor publici și dictaturii birocrației corupte. La fel, Coaliția a garantat „aderarea completă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până în 2030”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: