Deputații au votat: întreprinderea „Barza Albă” din Bălți nu poate fi privatizată
Full Article 1 minutes read

Deputații au votat: întreprinderea „Barza Albă” din Bălți nu poate fi privatizată

Întreprinderea de Stat „Barza Albă” a fost inclusă în Lista bunurilor nepasibile de privatizare. Aceasta se întâmplă după ce întreprinderea a devenit obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova, urmare a unei legi adoptate de Parlament în vara anului 2022.

În cadrul ședinței din 20 iulie a Parlamentului, deputații au votat în a doua lectură proiectul de lege pentru completarea anexei respective la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.

Inițiativa legislativă a fost votată de 70 de deputați.

Amintim că în iulie 2022, reprezentanții Guvernului au adoptat o hotărâre prin care întreprinderea „Barza Albă” din municipiul Bălți, cu o istorie de aproape 80 de ani în producerea divinurilor, urma să primească statutul de obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova. „Obiect al patrimoniului cultural național vor deveni bunurile întreprinderii, sălile de degustare, cu excepția utilajului pentru producerea divinului și a divinurilor aflate la maturare sau depozitare”, susțineau reprezentanții Guvernului.

Tot atunci, Guvernul recomanda includerea întreprinderii „Barza Albă” Societate pe Acțiuni în lista bunurilor nepasibile privatizării și restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii „Barza Albă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: