VIDEO Deputatul PAS Dumitru Alaiba a participat la marșul comunității LGBT: „Suntem o țară liberă și libertatea trebuie apărată”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Deputatul PAS Dumitru Alaiba a participat la marșul comunității LGBT: „Suntem o țară liberă și libertatea trebuie apărată”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a participat pe 19 iunie la Marșul Solidarității – Pride 2022, organizat de comunitatea LGBT+ din Republica Moldova. Parlamentarul a spus corespondentului NM că a venit la manifestație pentru a susține libertatea fiecărui cetățean al Republicii Moldova. 

„Eu cred că manifestația nu este importantă pentru mine, ci pentru cei care trebuie să-i apărăm în primul rând. (…) Noi suntem o țară liberă și libertatea trebuie apărată, libertatea fiecăruia dintre noi”, a spus Alaiba.

Parlamentarul s-a referit și la politicienii care sunt împotriva comunității, dar și la importanța respectării drepturilor.

„Când sunt politicieni rămași în urmă care acționează pentru a încălca drepturile unora dintre noi, noi nu știm pe cine îi vor alege data viitoare pentru a-și arăta dezacordul, de aceea este important de a apăra drepturile la toți oamenii din țara noastră. Nu suntem chiar așa de mulți”, a spus deputatul.

Alaiba a mai precizat că „nu trebuie noi legi, trebuie ca legile care sunt deja să fie respectate fără discriminare”.

La marșul organizat astăzi în centrul capitalei au participat și deputații PAS Eugeniu Sinchevici și Marcela Nistor. „Toți au dreptul sa iubească, și nimeni nu poate interzice acest drept”, a scris Eugeniu Sinchevici pe Facebook.

De menționat că astăzi, la Chișinău, a avut loc Marșul Solidarității – Pride 2022, organizat de comunitatea LGBT+ din Republica Moldova. Evenimentul a fost monitorizat de mai mulți polițiști, care au înconjurat membrii comunității. Marșul a început la intersecția străzilor București și Ismail, chiar dacă în regiune au început lucrări de reparații, inițiate de Primăria capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: