VIDEO „Jos ocupația europeană“. Ex-socialistul Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere”, a rupt drapelul UE
Full Article 4 minutes read

VIDEO „Jos ocupația europeană“. Ex-socialistul Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere”, a rupt drapelul UE

Partidul „Renaștere”, apropiat fugarului Ilan Șor, a organizat, astăzi, un protest în fața sediului ambasadei Uniunii Europene la Chișinău. Membri ai partidului și câțiva zeci de simpatizanți ai acestuia s-au manifestat împotriva actualei guvernări și UE. Alexandr Nesterovschi, membru al Partidului „Renaștere” și deputat independent, a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Uniunea Europeană ar încerca să impună moldovenilor „valori străine”. Printre acestea, Nesterovschi a invocat narativul fals privind introducerea Educației LGBT în instituțiile de învățământ din țară. Mai mult, deputatul a rupt și o pancartă pe care era ilustrat drapelul UE și cel al comunității homosexualilor. Contactat de NM, Alexandr Nesterovschi a declarat că gestul său nu a avut drept scop distrugere, ci semnalarea „unor probleme urgente”.

Câțiva zeci de manifestanți, printre care tineri și vârstnici, au protestat în fața sediului Delegației UE. Oamenii au adus pancarte cu mesaje precum „Nu propagandei europene”, „Jos ocupația europeană”, „Noi nu suntem sclavi” și „Lumea e mai mare decât Europa”.

În cadrul manifestației, deputatul Alexandr Nesterovschi a ținut un și discurs cu un mesaj, vădit, anti-UE.

Deja de 30 de ani mergem spre Europa. În drum spre Europa, am pierdut un milion din cetățenii noștri, ne-am ucis complet industria, nu ne-a mai rămas nimic. (…) Acum a venit cea mai „pro-europeană” conducere. Și e foarte straniu când, în drum spre Uniunea Europeană, este libertate cuvântului, la noi totu-i bine, dar în Moldova se închid televiziunile. Dacă în Europa se respectă drepturile omului, în Moldova oamenilor li se interzice să voteze și să candideze la alegeri. (…) Ăsta-i drumul nostru spre Europa, întra-colo ne îndreptăm. În afară de faptul că, în drum spre Europa, ne-am ucis industria, economia, ne mai sunt impuse și valori străine. Ni se impune Educația LGBT în școli. Încearcă să pună presiune pe biserica noastră și să interzică Biserica Ortodoxă din Moldova, aducând aici structuri obscure”, a spus acesta.

Ulterior, Nesterovski a rupt, demonstrativ, o pancartă pe care erau ilustrate drapelele UE și comunității LGBT. Iar, în continuare, mulțimea a scandat „Jos PAS”.

NM l-a contactat pe deputat pentru a afla de ce a recurs la acest gest.

Am rupt drapelul UE, despre care majoritatea cetățenilor consideră că simbolizează nemulțumirea față de actuala relație cu UE. Acest protest nu are ca scop distrugerea, ci atragerea atenției asupra unor probleme urgente și pentru a opri distrugerea Moldovei!”, a declarat el.

Precizăm că NM a solicitat un comentariu în legătură cu protestul Partidului „Renaștere” și acuzațiile care au răsunat în timpul manifestației de la misiunea UE în Moldova. Deocamdată însă nu am primit un răspuns.

VIDEO „Jos ocupația europeană“. Ex-socialistul Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere”, a rupt drapelul UE

Telegram/Partidul „Renaștere”

VIDEO „Jos ocupația europeană“. Ex-socialistul Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere”, a rupt drapelul UE

Telegram/Partidul „Renaștere”

VIDEO „Jos ocupația europeană“. Ex-socialistul Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere”, a rupt drapelul UE

Telegram/Partidul „Renaștere”

Partidul „Renaștere”

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: