Deputatul PAS Radu Marian a cerut Consiliului Concurenței să identifice agenții economici care au majorat prețurile exagerat
Full Article 2 minutes read

Deputatul PAS Radu Marian a cerut Consiliului Concurenței să identifice agenții economici care au majorat prețurile exagerat

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a cerut Consiliului Concurenței să investigheze scumpirile din ultima paeioadă. Parlamentarul a argumentat, pe 17 ianuarie, că majorările prețurilor reprezintă o tendință globală, însă „abuzurile nu pot fi tolerate”.

Parlamentarul a solicitat Consiliului Concurenței să înceapă investigații în sectoare în care creșterea prețurilor depășește media, în special industria alimentară (de ex. legume, unt, carne, ulei comestibil, ouă, fructe), domeniul construcțiilor și al imobiliarelor.

„Am solicitat să fie identificați agenții economici care au majorat prețurile în mod neobișnuit (de ex. la care abaterea standard este mai mare de 4 puncte procentuale.) și să fie investigate acțiunile acestora prin prisma respectării legislației concurențiale. Tendința de creștere a prețurilor este una globală, dar asta nu înseamnă că situația de pe piață nu trebuie monitorizată atent. Știu că autoritatea concurențială efectuează deja anumite investigații și sper că în scurt timp să vină și cu concluzii. Abuzurile nu pot fi tolerate”, a argumentat deputatul PAS.

Radu Marian a mai menționat că, în condițiile care majorarea prețurilor este o mare problemă pentru cetățeni, prioritatea numărul unu a autorităților va fi stimularea creșterii veniturilor populației.

Amintim că, potrivit Biroului Național de Statistică, în decembrie 2021, inflația a atins cota de 13,94%. Produsele alimentare s-au scumpit cu 17,46% timp de un an, mărfurile nealimentare – cu 12,06% și serviciile prestate populaţiei cu 11,59%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: