Diferendul transnistrean, discutat de oficiali moldoveni cu ambasadorul special al președintelui în exercițiu al OSCE
Full Article 2 minutes read

Diferendul transnistrean, discutat de oficiali moldoveni cu ambasadorul special al președintelui în exercițiu al OSCE

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian s-a întâlnit, pe 21 februarie, cu ambasadorul cu misiuni speciale al Președinției în exercițiu a OSCE din partea Poloniei, Artur Dmochowski. Oficialul a fost însoțit de ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

În cadrul discuțiilor s-a efectuat un schimb de opinii pe un șir de subiecte actuale ce vizează problematica transnistreană și abordările Chișinăului pe marginea acestora. A fost reiterată deschiderea participării la o nouă rundă de negocieri în formatul ,,5+2” și antrenării într-un dialog interactiv la lucrările următoarei conferințe bavareze pentru promovarea măsurilor de întărire a încrederii.

O întrevedere cu Trimisul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE a avut și vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, care, de asemenea, a salutat o eventuală rundă de negocieri în formatul 5+2, pe agenda căreia să se regăsească subiecte de actualitate.

„Printre priorități figurează libertatea circulației, accesul la terenurile agricole, domeniul educației, al telecomunicațiilor și asigurarea respectării drepturilor omului”, a adăugat vicespeakerul Legislativului.

Popșoi a menționat și reluarea discuțiilor în vederea distrugerii sau retragerii munițiilor din depozitele de la Cobasna.

În cadrul întrevederii, vicespeakerul Parlamentului și-a exprimat ferma încredere că, pe parcursul anului curent, cu eforturi comune, se va reuși dinamizarea dialogului în cadrul negocierilor politice și avansarea în procesul de reglementare transnistreană.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: