Serebrian pleacă la Bruxelles: Va discuta cu oficiali europeni despre conflictul transnistrean și rolul UE în reglementarea diferendului
Full Article 2 minutes read

Serebrian pleacă la Bruxelles: Va discuta cu oficiali europeni despre conflictul transnistrean și rolul UE în reglementarea diferendului

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 13-15 septembrie. Oficialul de la Chișinău va discuta, în timpul vizitei sale, cu înalți demnitari ai UE, despre rolul Uniunii Europene în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, congruența dosarelor de integrare europeană și de reintegrare a Republicii Moldova.

La fel, Guvernul anunță că Serebrian va discuta la Bruxelles despre provocările regionale, impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, precum și programele de asistență a UE în Zona de Securitate și raioanele de est ale țării.

Pe agenda lui Oleg Serebrian figurează, așadar, întrevederi cu oficiali ai Comisiei Europeană, inclusiv cu ambasadorul Michael Siebert, care deține și funcția director executiv al Departamentului Europa de Est și Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă. La fel, Oleg Serebrian urmează să aibă o întrevedere, inclusiv, cu reprezentanta UE în formatul „5+2”, Dorotha Dlouchy-Suliga, dar și alți oficiali.

Joi, 14 septembrie, vicepremierul Serebrian va avea o discuție moderată de ambasadorul Delphine Pronk, în cadrul Comitetului Politic și de Securitate, organ responsabil de politica externă și de securitate comună a UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: