Din penitenciar – la domiciliu. Judecătorii au schimbat măsura preventivă pentru primarul comunei Trușeni
Full Article 2 minutes read

Din penitenciar – la domiciliu. Judecătorii au schimbat măsura preventivă pentru primarul comunei Trușeni

Primarul comunei Trușeni a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, pe 22 noiembrie, de Curtea de Apel Chișinău, care a decis schimbarea măsurii preventive.

Curtea de Apel Chişinău a decis schimbarea măsurii preventive în privința primarului de Trușeni, din control judiciar în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Pe 16 septembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis plasarea acestuia în Penitenciarul nr. 13.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au inițiat, pe 14 septembrie, percheziții în cadrul Primăriei Trușeni. Astfel, primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al întreprinderii municipale a primăriei și un agent economic sunt cercetați de CNA și procurorii anticorupție în cadrul mai multor dosare de corupție.

Aceștia au intrat în vizor, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcționarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Totodată, în cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăți, care aparțineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Trușeni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de închisoare.

***

Pe 19 noiembrie, a fost reținută și fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu. Ulterior, ea a fost plasată în arest pentru 20 de zile, fiind bănuită de de implicare în afaceri ilegale cu terenuri. Procurorii susțin că bugetul Primăriei a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane lei.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: