Directorul de la „Spații Verzi” va fi suspendat din funcție, după moartea fetiței din parcul Alunelul
Full Article 2 minutes read

Directorul de la „Spații Verzi” va fi suspendat din funcție, după moartea fetiței din parcul Alunelul

Serghei Carp, directorul întreprinderii municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” va fi suspendat din funcție. Solicitarea a fost anunțată de către primarul capitalei, Ion Ceban, după decesul unui copil de nici doi ani, în parcul Alunelul.

Am primit mai multe documente. Spuneam că ancheta internă se va desfășura timp de trei zile, miercuri vom avea un raport amplu. Rog ca în această perioadă, conducerea Asociației de gospodărire a Spațiilor Verzi să fie înlăturată din procesul de gestiune și nemijlocit suspendarea din funcție a directorului. Rog să fiu informat personal cu privire la anchetă”, a declarat Ceban.

În debutul ședinței Primăriei, Ion Ceban a menționat că autoritățile locale sunt profund îndurerate din cauza tragicului accident de sâmbătă și a transmis condoleanțe familiei.

În astfel de situații trebuie să ne unim eforturile. Avem mii de copaci în oraș, care necesită urgent defrișați, chiar dacă la prima vedere par sănătoși. Unele crengi trebuie imediat înlăturate, deoarece în urma vântului puternic, cum s-a întâmplat vineri seara, când serviciile au lucrat practic toată noaptea, s-a întâmplat și această tragedie. Rog personal ca echipa Primăriei, împreună cu Agenția de Mediu, să facă front comun ca să depistăm toți arborii și să avem susținerea specialiștilor pentru a interveni prompt. Această inventariere va fi făcută și vom reveni cu detalii”, a declarat Ceban.

Ceban a cerut Agenției de Mediu să examineze urgent solicitările depuse de întreprinderea Spații Verzi, cu privire la curățarea sau defrișarea arborilor.

De menționat că Agenția de Mediu a subliniat că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

Potrivit lui Ion Ceban, în perioada ianuarie-mai 2022, Spații Verzi a transmis către Agenția de Mediu cereri de autorizare pentru curățarea a 3066 de arbori. Dintre aceștia, au fost autorizați spre curățare 2088. Din 620 de cereri pentru defrișare, s-au aprobat 242.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: