Angajații întreprinderii „Spații Verzi” din Bălți nu și-au primit salariile de 2 luni. Reacția primarului 
Full Article 2 minutes read

Angajații întreprinderii „Spații Verzi” din Bălți nu și-au primit salariile de 2 luni. Reacția primarului 

Angajații Întreprinderii Municipale „Spații Verzi” din Bălți nu și-au primit salariul de două luni, scrie tvn.md. Aceștia au spus jurnaliștilor că situația este cu mult mai complicată acum, în plină iarnă, când facturile sunt mai mari, dar și în perioada sărbătorilor. De cealaltă parte, potrivit sursei, autoritățile recunosc că bugetul municipal nu dispune de resursele necesare, însă dau asigurări că încearcă să rezolve problema în cel mai scurt timp posibil.

Un angajat al întreprinderii a spus că responsabilii îi hrănesc cu promisiuni de la o zi la alta. Acesta s-a plâns că nici măcar pentru sărbători nu s-au putut pregăti așa cum și-ar fi dorit. El a menționat că nu și-a primit salariul nici pentru noiembrie și nici pentru decembrie. Întrebat ce spun reprezentanții întreprinderii despre când angajații își vor primi salariile, bărbatul a spus: „Nimic nu spun, toți tac, spun că azi vom primi, promit și promit, la anul nou bani nu sunt, cu rudele, nimic nu este”.

Primarul de Bălți Alexandr Petkov a declarat jurnaliștilor că pentru ca toți angajații să își primească salariile este necesară o sumă de peste patru milioane de lei, bani de care bugetul primăriei nu dispune.

„Problema, încă o dată spun, este una gravă și este una care a fost adunată de mai mult timp, astăzi noi avem la această întreprindere datorii de peste 4 milioane jumătate, din cauza aceasta au fost blocate toate conturile. Ieri toată ziua am fost la legătură cu Ministrul Finanțelor, personal am vorbit cu dânsul de 4 ori, noi planificăm ca mâine să închidem această problemă și oamenii să primească salariile”, a comunicat Petkov.

Potrivit sursei, la Întreprinderea Municipală „Spații Verzi” din Bălți activează 232 de angajați.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: