„Și-au pierdut aspectul estetic”: Autoritățile explică de ce au tăiat brazii de lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

„Și-au pierdut aspectul estetic”: Autoritățile explică de ce au tăiat brazii de lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei

Întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a înlocuit molizii de lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei cu permisiunea Agenției de Mediu. Informația a fost confirmată pentru NM de Asociația Spații Verzi, pe 26 decembrie. Potrivit reprezentanților întreprinderii municipale, brazii „și-au pierdut aspectul estetic”.

Agenția de Mediu a emis autorizația pentru defrișarea arborilor de molid din zona parcului Catedralei „Nașterea Domnului” pe 20 decembrie. A doua zi, patru brazi înalți de lângă Arcul de Triumf au fost tăiați. Primăria Chișinău a spus anterior oficial că arborii de molid ar fi fost „degradați” și „deformați” – motiv care a servit pentru defrișarea acestora. Reprezentanții de la Spații Verzi au declarat pentru NM că prin asta se are în vedere pierderea „aspectului estetic” sau a „efectului decorativ”.

„Și-au pierdut aspectul estetic”: Autoritățile explică de ce au tăiat brazii de lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei

Asociația de gospodărire a spațiilor verzi

Amintim că Întreprinderea Municipală „Spații Verzi” a anunțat despre tăierea brazilor de lângă Arcul de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale pe 22 decembrie. Municipalitatea susținea atunci că molizii bătrâni sun înlocuiți cu brazi din specia molid albastru, conform planului dendrologic.

De menționat că plantarea arborilor a avut loc cu o zi înaintea startului oficial al sărbătorilor de iarnă, care a fost dat pe 23 decembrie, odată cu aprinderea luminilor bradului de Crăciun instalat în PMAN.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: