(DOC) Măsuri speciale în Chișinău. Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință
Full Article 1 minutes read

(DOC) Măsuri speciale în Chișinău. Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință

Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău (CSE) s- a întrunit în ședință pe 13 iulie, în contextul recomandărilor specialiștilor privind riscurile asociate caniculei.

„În scopul evitării sau minimizării impactului negativ al temperaturilor caniculare asupra sănătății sănătății în perioada de vară a anului 2023, subdiviziunile responsabile a administrației publice locale din mun. Chișinău vor asigura în perioada 15 iulie-9 septembrie 2023 realizarea acțiunilor necesare pentru răspunsul la criza caniculară”, se arată în decizie.

Astfel, în toate locurile aglomerate din sectoarele capitalei vor fi instalate minimum 10 corturi anti-caniculă. Acestea vor funcționa în intervalul 11:00-17:00 și vor fi asigurate cu apă potabilă și pahare de unică folosință. Totodată, vor fi instalate puncte de prim-ajutor, unde va fi efectuat triajul și va putea fi măsurată tensiunea arterială.

Decizia a fost semnată de către primarul Ion Ceban și secretarul CSE Ina Babin.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 14 iulie, temperatura minimă a aerului noaptea va fi cuprinsă între +18..+23ºC, iar cea maximă ziua – între +25..+30ºC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: