DOC Medalie, monede, sculpturi și tablouri. Ce cadouri a primit președintele Parlamentului în trimestrul II al anului 2023?
Full Article 2 minutes read

DOC Medalie, monede, sculpturi și tablouri. Ce cadouri a primit președintele Parlamentului în trimestrul II al anului 2023?

Președintele legislativului Igor Grosu a primit în trimestrul doi al anului curent cadouri în sumă totală de 11 160 lei. Datele se conțin în Registrul de evidență a cadourilor, făcut public de reprezentanții legislativului. Printre cele mai remarcabile daruri se numără o lucrare în basorelief pe placă de argint, oferită speakerului Legislativului Igor Grosu de către Roberto Menia, Vicepreședintele Comisiei Afaceri Externe și Apărare a Senatului Republicii Italiene. Darul costă 2 100 de lei și a fost transmis muzeului Parlamentului.

Potrivit documentului, din 4 aprilie până pe 15 iunie 2023, deputații au primit 12 de cadouri. Cel mai scump este estimat la 2 100 de lei și i-a fost oferit de către vicepreședintele Comisiei Afaceri Externe și Apărare a Senatului Republicii Italiene. Este vorba despre o lucrare în basorelief pe placă de argint – clădirea Senatului Republicii Italiene, realizată exclusiv pentru Senatul Republicii Italiene, amplasată în ramă și cutie din stofă de culoare albastră. Suvenirul a fost transmis muzeului Legislativului.

Al doilea cadou ca valoare materială i-a fost oferit din partea membrilor Grupului de prietenie Republica Irlanda – Republica Moldova. Este vorba despre o ramă pentru fotografii, de culoare albă, cu inscripția „cairdeas”, care valorează 1 270 de lei.

De asemenea a primit doup monede comemorative, confecționate din argint, cu simbolurile orașelor Vilnius și Kaunas, din partea președintelui Republicii Lituania, Gitanas Nausėda. Valoarea sa este estimată la 1 200 lei.

În cadrul întrevederii din 21 aprilie 2023, desfășurată în incinta Parlamentului Republicii Moldova, președintelui Legislativului a primit o sculptură minimalistă a Knesset-ului Statului Israel din partea lui Avraham Benayahu Bezalel, membru al Knesset-ului Statului Israel, Președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Statul Israel. Aceasta costă 1 090 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: