(DOC) O fotojurnalistă de la Chișinău, declarată indezirabilă în Transnistria pentru 3 ani: „Pur și simplu mergeam la meci”
Full Article 2 minutes read

(DOC) O fotojurnalistă de la Chișinău, declarată indezirabilă în Transnistria pentru 3 ani: „Pur și simplu mergeam la meci”

Fotojurnalista Elena Covalenco s-a ales cu interdicție de intrare în regiunea transnistreană, pentru o perioadă de trei ani. Covalenco a publicat pe pagina sa de Facebook copia notificării așa-ziselor autorități transnistrene, potrivit cărora accesul în stânga Nistrului a acesteia în această perioadă este „nedorit”. Notificarea i-a fost înmânată fotojurnalistei pe 21 septembrie, în timp ce a încercat să intre în Transnistria pentru a merge la un meci de fotbal al clubului Sheriff.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale ca au făcut tot posibilul ca meciul de azi să aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris Covalenco pe Facebook.

(DOC) O fotojurnalistă de la Chișinău, declarată indezirabilă în Transnistria pentru 3 ani: „Pur și simplu mergeam la meci”

Elena Covalenco / Facebook

Pe 21 septembrie, la Tiraspol este disputat meciul dintre Sheriff și clubul italian Roma. Meciul are loc în cadrul fazei grupelor din Europa League. După începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Sheriff a găzduit meciuri acasă la Chișinău, dar în iulie 2023 Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a permis ca meciurile să fie jucate la Tiraspol.

Anterior, organizația pentru drepturile omului Promo-LEX a făcut apel la președintele UEFA să nu organizeze meciuri de fotbal la Tiraspol, până când drepturile omului nu vor fi asigurate pe malul stâng al Nistrului.

Menționăm că fotojurnalista, angajată la agenția de presă IPN, Elena Covalenco, a intervievat în iulie 2023 locuitorii din stânga Nistrului despre atitudinea lor față de război. Interviul a fost publicat de DW.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: