Documentare și filme artistice, gratuite, pentru moldoveni. Când și unde se va desfășura tradiționalul Festival organizat de Ziua Europei
Full Article 2 minutes read

Documentare și filme artistice, gratuite, pentru moldoveni. Când și unde se va desfășura tradiționalul Festival organizat de Ziua Europei

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană este nelipsit, și în acest an, în Republica Moldova. Locuitorii din mai multe localități din țară vor avea posibilitatea să descopere cultura europeană și să se bucure, gratuit, de filme documentare și artistice, până pe 31 mai.

The last Austrians; Mikado; Cold War; Raoul Taburin; My Home; Grand Prix; Bikes vs Cars și Servitorii – sunt cele opt producții cinematografice de care locuitorii din Moldova se vor putea bucura, în acest an, în cadrul Festivalului organizat de Delegația UE în Moldova, în contextul Zilei Europei.

Astfel, filmul „The last Austrians” urmează să fie proiectat pe 17, cu începere de la 14:00 mai, la Chișinău.

Filmul „Mikado/Marocco” va fi proiectat, pe 16 mai, cu începere de la ora 11:30, la Bălți, iar pe 17 mai – la Cahul, Fălești și Chișinău. Pe 18 mai pelicula va putea fi urmărită de locuitorii din Chișinău, iar pe 26 mai – din Leova.

„Cold War” – urmează a fi proiectat pentru publicul din Chișinău și Strășeni pe 16 mai. Tot la Strășeni, pelicula va fi proiectată și pe 18 mai.

Între timp, filmul „Raoul Taburin” va putea fi urmărit, la Chișinău, Zubrești, Sireți, Scoreni și Cojușna pe 16 mai. Pelicula va fi difuzată, la Chișinău, și pe 25 mai.

„My Home” va putea fi urmărit, pe 16 mai, la Cahul, iar pe 17 mai – la Bălți și Ungheni. Pe 18 mai filmul va fi proiectat la Fălești, pe 22 mai – Chișinău și pe 25 mai la Leova.

Și pelicula „Grand Prix” va fi disponibilă, în această perioadă, pentru locuitorii din mai multe regiuni ale țării. Astfel, filmul va putea fi văzut pe 17 mai la Sireți, Scoreni și Zubrești, iar pe 18 mai – la Chișinău.

„Bikes vs Cars” ajunge pe marile ecrane de la Strășeni pe 17 mai, iar pe 19 mai pe cele de la Chișinău.

Festivalul va culmina cu filmul „Servitorii”, care va putea fi urmărit pe 18 mai la Bălți și Cahul. Pe 19 mai, pelicula va fi proiectată pentru locuitorii din Fălești și Ungheni, pe 24 mai – la Chișinău, iar pe 25 mai – la Leova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: