Dodon, despre moțiunea de cenzură împotriva ministrului Sănătății: „Asta pot face doar niște oameni cinici, fără suflet”
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre moțiunea de cenzură împotriva ministrului Sănătății: „Asta pot face doar niște oameni cinici, fără suflet”

Președintele Igor Dodon dă asigurări că în spitalele din Republica Moldova sunt suficiente locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. În cadrul ediției din 19 iunie a emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a calificat drept „josnică” inițiativa privind moțiunea de cenzură împotriva ministrului Sănătății.

„Locuri în spitale sunt. Noi suntem mult mai pregătiți decât în martie. Am văzut că „deștepții” care s-au vândut de la PD au înaintat moțiune simplă împotriva doamnei Dumbrăveanu. Cred că este o lovitură sub centură. Doamna Dumbrăveanu a făcut față acestei pandemii într-o situație foarte dificilă, când sistemul medical a fost distrus de toți miniștrii, inclusiv cea care este acum la Candu”, a declarat Dodon.

Președintele țării a spus că guvernul și ministrul Sănătății se descurcă cu succes în gestionarea situației privind pandemia de COVID-19.

„Asta pot face doar niște oameni cinici, fără suflet. Eu nu cred că doamna Dumbrăveanu nu poate răspunde la orice întrebare și ea va răspunde, pentru că este foarte bine pregătită. Dar este josnic din partea domnului Candu și a echipei sale”, a acuzat acesta autorii inițiativei.

Igor Dodon inisistă că Republica Moldova trece, în prezent, prin al doilea val de COVID-19.

„Suntem pe vârful gestionării acestei pandemii. În toată lumea este un număr record de noi îmbolnăviri, fiindcă au fost scoase restricțiile. Al doilea val. Dar eu sunt ferm convins că noi vom trece de acest val, împreună cu doamna Dumbrăveanu și guvernul”, a menționat acesta.

Președintele Igor Dodon a mai spus că situația economică din R. Moldova începe să revină la normal, iar nivelul exporturilor a ajuns la cel de anul trecut, atât în UE, cât și în CSI.

„Practic ne-am recuperat. Am început să ieșim la nivelul anului trecut. Exact așa și la buget. Acum imaginați-vă că stopăm tot și intrăm în carantină? Va fi mai bine? Nu cred”, a argumentat șeful statului.

Amintim că, potrivit bilanțului din 18 iunie, la nivel național, au fost înregistrate 444 de decese și peste 13,1 mii de îmbolnăviri cu noul coronavirus. De asemenea, până acum, 2040 de lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus, iar 19 au murit.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: