Dodon îi îndeamnă pe deputații de la PAS și Platforma DA să nu boicoteze ședințele parlamentului
Full Article 2 minutes read

Dodon îi îndeamnă pe deputații de la PAS și Platforma DA să nu boicoteze ședințele parlamentului

Președintele Igor Dodon îi îndeamnă pe deputații din opoziție „să revină cu picioarele pe pământ”. În mod special,  acesta le-a solicitat reprezentanților Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA „să iasă cel puțin pentru o zi din Alianța Haosului” și „să asigure cvorumul necesar pentru ca banii să ajungă imediat la oameni”. Despre acest lucru, șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook în contextul în care, pentru a doua zi consecutiv, ședința parlamentului nu are loc din lipsă de cvorum.

Potrivit lui Dodon, „întreaga societate asistă în aceste zile la blocarea activității parlamentului, în momentul în care guvernul dorește să pună în aplicare pachetul de legi sociale prin care să fie susținute financiar mai multe categorii importante de cetățeni”.

„Constat că s-a format o coaliție împotriva cetățenilor Sandu-Candu-Plaha-Șor care blochează inițiativa guvernului prin care urmau să fie dublate etapizat salariile medicilor, să se acorde 700 de lei pentru 660 de mii de pensionari, să fie alocate 100 de milioane de lei pentru agricultori, să fie alocate 50 de milioane pentru a crea infrastructura la platformele industriale, o zonă care va oferi noi locuri de muncă, atât de necesare acum, plus alte 20 de milioane pentru programul „Prima Casă 6”, destinat militarilor”, a scris Dodon.

Președintele susține că „tot acest blocaj se întâmplă din cauza alianței Sandu-Candu-Plaha-Șor care nu vrea ca acești bani în realitate să ajungă la oameni”.

Precizăm că pe 2 și 3 iulie, ședința parlamentului nu a avut loc din lipsă de cvorum. Premierul Ion Chicu urma să prezinte cele patru proiecte de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: