Deputat PAS: „Chemăm la rațiune pe Dodon și pe Chicu să nu insiste pe prostia lor pentru că va fi și astăzi un eșec rușinos”
Full Article 2 minutes read

Deputat PAS: „Chemăm la rațiune pe Dodon și pe Chicu să nu insiste pe prostia lor pentru că va fi și astăzi un eșec rușinos”

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate susține că guvernul Chicu trebuie să renunțe la asumarea de răspundere și să voteze aceste legi în procedură obișnuită. Despre acest lucru a anunțat deputatul Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă. Totodată, cei de la PAS au propus câteva modificări la legea bugetului de stat. 

„Noi foarte clar am explicat de ce nu este corect ca președintele Dodon și partidul lui să insiste în încercarea de a deconecta parlamentul Republicii Moldova de la procese importante, cum ar fi modificarea legii bugetului. Am fost mirați că Dodon și Chicu insistă în continuare, înțelegând că nici astăzi nu vor reuși planul de a-și asuma răspunderea. Fracțiunea PAS este gata să susțină toate inițiativele bune care sunt în folosul celor care se află în prima linie”, a declarat Igor Grosu.

„În timpul care a mai rămas, chemăm la rațiune pe Dodon și pe Chicu să nu insiste pe prostia lor pentru că va fi și astăzi un eșec rușinos. Să lase parlamentul să-și facă datoria”, a mai spus Igor Grosu.

Totodată, PAS a propus mai multe măsuri de susține a sectorului HoReCa și a agricultorilor. Astfel, deputatul Radu Marian a propus subvenționarea șomajului tehnic pentru angajații din domeniul HoReCa, în proporție de 75% din salariu de bază, timp de 3 luni. Potrivit acestuia, este vorba despre alocarea a 150 de milioane de lei în calitate de ajutor pentru aproape 13 mii de angajați. De asemenea, acesta a propus oferirea foilor turistice pe teritoriul Republicii Moldova pentru lucrătorii din prima linie.

O altă propunere a fost anunțată de deputatul Vladimir Bolea, care prevede acoperirea pagubelor cauzate de secetă cu un buget de minim 300 de milioane de lei. La rândul său, deputatul Dan Perciun a propus alocarea suplimentară a banilor pentru creșterea capacității de testare la COVID-19.

Precizăm că astăzi, 6 iulie, premierul Ion Chicu urmează să se prezinte la parlament a treia oară pentru a prezenta cele patru proiecte de lege pentru care guvernul și-a asumat răspunderea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: