Dodon: „Mai bine să găsim bani pentru susținerea agricultorilor, decât să căutăm bani pentru alegeri”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Mai bine să găsim bani pentru susținerea agricultorilor, decât să căutăm bani pentru alegeri”

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că este „mai bine să găsim bani pentru susținerea agricultorilor, decât să căutăm bani pentru alegeri”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Președintele Igor Dodon răspunde”, astăzi, 11 iunie. 

„Am văzut că sunt foarte multe discuții între politicieni că trebuie urgent de găsit bani, de completat Fondul de rezervă, pentru a da pentru alegeri parlamentare, să deschidem mai multe secții de votare. Cunoașteți că în aceste zile, în raioanele Republicii Moldova a bătut grindina și a distrus sute de hectare de culturi agricole. Am văzut că Ministerul Agriculturii a ieșit cu solicitarea ca să fie alocate din Fondul de rezervă peste 40 de milioane de lei – suport agricultorilor care au fost loviți de natură în ultimele luni. Eu consider că e mai bine să găsim bani pentru susținerea agricultorilor, decât să căutăm bani pentru alegeri”, a spus Dodon.

„Am dat 70 de milioane de lei pentru alegeri. E suficient. Banii și așa sunt puțini. Haideți să susținem oamenii aceștia care lucrează un sezon întreg. Ce este mai bine: să salvăm câteva mii sau zeci de mii de locuri de muncă cu ajutor din partea statului sau să facem nagâțul cuiva ca să dăm mai mulți bani la alegeri? Evident că va decide guvernul, nu noi”, a mai spus Dodon.

Precizăm că pe 5 iunie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea a 139 de secții de votare pentru diasporă. Deși proiectul prevedea deschiderea a 162 de secții de votare, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a propus micșorarea numărului acestora.

Ulterior, pe 7 și 8 iunie au avut loc proteste față de decizia CEC din 5 iunie. La manifestație au participat susținători, dar și membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Liberal Democrat (PLDM), Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Partidului „Democrația Acasă” (DA), Partidului Unității Naționale (PUN) și Partidului „Puterea Oamenilor”.

Ulterior, în cadrul ședinței din 8 iunie, Comisia Elecotrală Centrală a majorat numărul de secții de votare care urmează a fi constituite în străinătate de la 139 la 146. Totuși, manifestanții au solicitat constituirea a 198 de secții de votare în diaspora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: