Doi ucraineni au încercat să ajungă în Moldova cu $100 700, fără să declare banii. Suma a fost confiscată la Aeroport
Full Article 1 minutes read

Doi ucraineni au încercat să ajungă în Moldova cu $100 700, fără să declare banii. Suma a fost confiscată la Aeroport

Doi ucraineni de 32 de ani au fost prinși de către funcționarii vamali ai Aeroportului Chișinău cu 100.700 de dolari nedeclarați. Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, aceștia erau pasageri ai cursei Tel Aviv – Chişinău.

Persoanele au fost întrebate dacă au ceva de declarat, la ce au răspuns că nu transportă nimic.

Astfel, funcționarii vamali au supus verificării suplimentare bagajele și posesorii acestora, fiind scoși din fluxul de călători de pe coridorul verde „nimic de declarat”.

În rezultatul controlului vamal, în bagajele ambilor pasageri au fost depistate mijloace financiare: 30 000 de dolari și, respectiv, 70 700 de dolari.

În cazul privind suma de 30 000 de dolari, mijloacele financiare ce depășesc limita permisivă de 10 000 euro au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Codului contravențional. Totodată, în cazul sumei de 70.700 de dolari procedura va fi aceeași.

Doi ucraineni au încercat să ajungă în Moldova cu $100 700, fără să declare banii. Suma a fost confiscată la Aeroport Doi ucraineni au încercat să ajungă în Moldova cu $100 700, fără să declare banii. Suma a fost confiscată la Aeroport


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: