Doina Gherman, replică pentru Vasile Bolea: „Contăm pe suportul lui necondiționat de aprig apărător al drepturilor femeilor”
Full Article 2 minutes read

Doina Gherman, replică pentru Vasile Bolea: „Contăm pe suportul lui necondiționat de aprig apărător al drepturilor femeilor”

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Doina Gherman a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook la declarația colegului său din Parlament, socialistul Vasile Bolea, care s-a arătat nedumerit de numărul mic al femeilor propuse la funcția de ministru din noul Guvern. Gherman a menționat că, întrucât parlamentarul PSRM este preocupat de drepturile femeilor, se așteaptă ca acesta să voteze pe viitor legile în susținerea acestui sex.

În cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia Natalia Gavrilița a prezentat programul de guvernare al noului Executiv, deputatul socialist Vasile Bolea s-a arătat indignat că numărul bărbaților propuși la funcția de ministru este mai mare decât cel al femeilor și nu a fost respectată cota gender.

„Eu citez prevederile Legii cu privire la Guvern – art. 10, al. 3. La elaborarea listei candidaților la funcția de membru al Guvernului, candidatul la funcția de prim-ministru trebuie să țină cont de legislația în domeniul asigurării de șanse între bărbați și femei, corelate cu criteriile de profesionalism și de merit. Pentru Doina Gherman – privet! (salut, N.Red). Din 17 membri ai Guvernului doar patru membri sunt femei, inclusiv Dvs, cota gender nefiind respectată”, a declarat Bolea și a dat de înțeles că ar putea depune o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională.

Deputata Doina Gherman a venit cu o reacție, seara, pe pagina sa de Facebook.

„Vom promova legi bune pentru femei și îi vom cere atunci votul. Înțelegem că contăm pe suportul lui necondiționat de aprig apărător al drepturilor femeilor”, a menționat deputata PAS.

 

Doina Gherman, replică pentru Vasile Bolea: „Contăm pe suportul lui necondiționat de aprig apărător al drepturilor femeilor”

Facebook/Doina Gherman

Menționăm că, în noul guvern, sunt 5 femei: Natalia Gavrilița (premier), Ana Revenco (ministru de Interne), Ala Nemerenco (ministru al Sănătății), Iuliana Cantaragiu (ministru al Mediului). De asemenea, din cabinetul de miniștri face parte și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care este membru din oficiu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: