Domnica Manole pierde funcția de președinte al Curții Constituționale. Cine îi va ocupa locul
Full Article 50 second read

Domnica Manole pierde funcția de președinte al Curții Constituționale. Cine îi va ocupa locul

Domnica Manole pierde mandatul de președinte al Curții Constituționale a Moldovei (CCM), după trei ani de activitate în această funcție. CCM anunță că demisia survine ca urmare a expirării mandatului de președinte. În cadrul ședinței de astăzi, membrii CCM au ales, prin vot secret, conform  articolului 136 alin. (3) din Constituție, noul președinte al instituției. Este vorba de judecătorul Nicolae Roșca.

Președintele ale al CCM, Nicolae Roșca, a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale în august 2019. Anterior, acest a deținut funcția de lector superior, conferențiar universitar și șef de catedră în cadrul  Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

De asemenea, Nicolae Roșca a fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor, membru al Consiliului Științific Consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, unde a îndeplinit alte funcții relevante.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: