Dosarul „frauda bancară”: A început cercetarea judecătorească în cazul ex-deputatului democrat Vladimir Andronachi
Full Article 2 minutes read

Dosarul „frauda bancară”: A început cercetarea judecătorească în cazul ex-deputatului democrat Vladimir Andronachi

Procuratura Anticorupție informează că, la 30 octombrie 2023, a avut loc o nouă ședință de judecată în cauza penală de învinuire a fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, în cadrul căreia a fost începută cercetarea judecătorească. În cadrul ședinței, procurorii au expus învinuirea formulată în rechizitoriu, fiind stabilită și ordinea cercetării judecătorești, anunță PA.

Potrivit sursei citate, o zi mai târziu, în cadrul ședinței din 31 octombrie, reprezentantul părții vătămate și părții civile au depus o acțiune civilă concretizată, care urmează a fi examinată la următoarea ședință stabilită pentru data de 10 ianuarie 2024.

„Până în luna martie 2024 au fost fixate 17 ședințe de judecată” – precizează PA.

Amintim că Procuratura Anticorupție a trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală disjunsă din cauza denumită generic ,,Frauda Bancară” în privința lui Vladimir Andronachi, pe 10 martie 2023.

Andronachi este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari, prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale precum și a unui complice, acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prin complicitate, în proporții deosebit de mari, în interesele grupului criminal parte a organizației criminale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: