„Dragul și iubitul meu….” Tauber a anunțat unde va merge, după ce Curtea de Apel i-a permis să călătorească în afara Chișinăului
Full Article 2 minutes read

„Dragul și iubitul meu….” Tauber a anunțat unde va merge, după ce Curtea de Apel i-a permis să călătorească în afara Chișinăului

Deputata Marina Tauber are dreptul să călătorească în afara municipiului Chișinău. Decizia de a ridica restricțiile de călătorie în privința parlamentarei a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, pe 2 august. Tauber a calificat hotărârea drept „o nouă victorie importantă”.

„Începe munca activă în teritorii. Prima destinație este, bineînțeles, dragul și iubitul meu Bălți! (…) Ne așteaptă încă multe lupte și dificultăți, dar pas cu pas ne îndreptăm spre victoria noastră definitivă și incontestabilă”, a declarat Marina Tauber.

Menționăm că Marina Tauber este cercetată penal în Republica Moldova. Aceasta este învinuită de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic „ȘOR” – declarat recent în afara legii – și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat. Dosarul a fost recent trimis în instanța de judecată. Dacă va fi găsită vinovată, parlamentara riscă de la 2 la 7 ani de detenție.

Tauber a rămas fără imunitate parlamentară după reținerea sa din 21 iulie 2022. Pe 17 iulie, parlamentara a fost plasată sub control judiciar și, respectiv, eliberată din arest la domiciliu – măsură prelungită repetat odată cu reținerea sa de pe Aeroportul Chișinău pe 1 mai curent, în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: