După întâlnirea cu Putin, Erdogan spune că nu se întrevede „nicio perspectivă de pace la orizont” în privința invaziei ruse din Ucraina
Full Article 2 minutes read

După întâlnirea cu Putin, Erdogan spune că nu se întrevede „nicio perspectivă de pace la orizont” în privința invaziei ruse din Ucraina

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că, în prezent, nu există nicio „perspectivă de pace la orinzont” în privința invaziei ruse din Ucraina. Declarațiile au fost făcute pe 5 septembrie, după ce, cu o zi în urmă, a avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Erdogan a spus că, în acest moment, nu există „nicio perspectivă de pace la orizont”. Turcia, a subliniat el, a pledat „pentru pace, dialog și diplomație încă din prima zi” a invaziei ruse.

Am lucrat din greu pentru a preveni alte vărsări de sânge. În loc să exacerbăm problema și să punem gaz pe foc, am încercat să convingem ambele părți să se întâlnească pe un teren comun. Din nefericire, războiul, care durează de un an și jumătate, este încă în desfășurare. Sperăm că acest război, care a dăunat celor doi vecini ai noștri și regiunii noastre, se va încheia cu o pace dreaptă și durabilă, bazată pe dreptul internațional”, a spus liderul de la Ankara.

Precizăm că întâlnirea dintre Erdogan și Putin a avut loc pe 4 septembrie, în orașul rusesc Soci. Principalul subiect discutat de cei doi președinți a fost Inițiativa cerealelor de la Marea Neagră, acord din care Rusia s-a retras în iulie curent. După întâlnire, în cadrul unei conferințe de presă, Erdogan și Putin au anunțat că nu s-a ajuns la un acord privind reluarea exportului de cereale ucrainene din porturile blocate din Marea Neagră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: