Un preot din Ucraina, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a sprijinit invazia Rusiei
Full Article 1 minutes read

Un preot din Ucraina, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a sprijinit invazia Rusiei

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru mesajele sale în sprijinul invaziei Federației Ruse în Ucraina. Decizia a fost luată pe data de 7 august, de un tribunal din Ucraina, anunță Procuratura Generală a țării.

Potrivit sursei citate, preotul a fost găsit vinovat de negare agresiunii ruse, încălcarea integrității teritoriale a țării, acțiuni care vizează răsturnarea ordinii constituționale și încălcarea egalității cetățenilor în funcție de credințele religioase.

Procuratura Ucrainei susține că preotul ar fi păstrat pe computerul său pliante de propagandă, pe care urma să le distribuie credincioșilor, și a publicat articole pe internet despre „rolul dominant al Patriarhiei Moscovei”, negând independența Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Experții au stabilit că articolele și pliantele conțin apeluri la incitarea la ură religioasă, justificând agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, recunoscând legitimitatea ocupării teritoriilor ucrainene și solicită o schimbare violentă a ordinii constituționale”, a spus procuratura.

Preotul neagă acuzațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: